De 7 Wereldwonderen - Discovery Channel's
Dicovery Channel (2005)
Documentary
In Collection
#2
0*
DVD

De documentaire reeks 'De Zeven Wereldwonderen' gaat terug in de tijd. Elk wereldwonder wordt met de vooruitstrevende computertechnieken gereconstrueerd,waardoor niet alleen de historie en cultuur achter deze monumenten duidelijk wordt, maar zij ook hun geheimen prijsgeven?

DVD 1
GIGANTEN: Volgens de legende stond de Kolossus van Rhodos wijdbeens boven de haven en voeren schepen onder de benen door. Het Standbeeld van Zeus was eigenlijk veel te groot voor de tempel waarin het stond. Deze twee giganten projecteerden een nieuwe visie op de menselijke gestalte in het bewustzijn van de mensheid. Maar hoe werden ze precies gemaakt? Met welk doel? En waar stonden ze precies? Geen makkelijke vragen, aangezien van beide monumenten nooit meer iets is terug gevonden.

MAGISCHE METROPOLIS: Reis mee naar twee eeuwenoude steden, gesticht door Alexander de Grote. Steden die destijds beschouwd werden als de mooiste en vreemdste in de wereld. Ontdekt de cultuur en omgeving die twee van de Klassieke Wereldwonderen heeft voortgebracht: de Pharos van Alexandrië, de vuurtoren die meer dan honderd meter hoog was, en het Mausuleum van Halicarnassus, dat geldt als één van de grootste graftombes ter wereld. Deze bouwwerken waren een inspiratie voor de mensen in hun tijd; ze gaven het volk de boodschap mee dat de mens even glorieus kon zijn als de goden.

DVD 2
WONDEREN VAN HET OOSTEN: Onderzoek de mythes en mysteries van de wereldwonderen in het Oosten. De Tempel van Artemis in de stad Efeze, waarvan in oerouden tijden gefluisterd werd dat Amazonen de stichters waren. Ook de mythes rondom de Hangende Tuinen van Babylon houden mensen al eeuwen bezig. Ze zijn het onderwerp van dromen en ideaalbeelden, een symbool voor het paradijs op Aarde. Maar bestonden ze eigenlijk wel? Archeologen hebben in Irak resten gevonden van de grote paleizen van Nebukadnezer, maar geen spoor van de tuinen?

WONDERLIJKE GEESTEN: De piramides van Gizeh vormen het oudste en enige overgebleven wereldwonder. En misschien wel het meest mysterieuze. De wiskundige precisie waarmee ze zijn vervaardigd, doet bouwkundigen van vandaag nog steeds versteld staan.Welke betekenis had wiskunde voor de oude Egyptenaren? En waarom bouwden zij de piramides eigenlijk? In deze aflevering van de Zeven Klassieke Wereldwonderen gaan we op zoek naar geesten uit het verleden,waarvan de mythische, eeuwenoude piramides nog steeds omgeven zijn.

Edition Details
Country USA
Language English
Region Region 2
Release Date 2005
Packaging Custom Case
Subtitles Dutch
Audio Tracks Dutch Dolby Digital 5.1
ENGLISH: Dolby Digital 5.1
No. of Disks/Tapes 2
Personal Details
Purchase Date 17-6-2007
Seen It Yes
Location k3-135 - k3-136